Kirsty Bertarelli a achizitionat impreuna cu sotul sau, Ernesto Bertarelli, un iaht masiv, de 96 de metri lungime, pentru care au achitat nici mai mult nici mai putin de 100 de milioane de lire sterline.

"Superiahtul", asa cum l-au numit jurnalistii de la publicatia britanica, considerat al 33-lea ca marime din lume, detine interioare de lux, eliport, cabine extravagante si patru barci pentru pasageri, in caz de naufragiu.

Ernesto Bertarelii (45 ani) a castigat de doua ori titlul Cupa Americii in competitiile de iaht. Are o avere estimata la 6,8 miliarde de lire sterline, fapt care-l plaseaza pe locul 81 in topul celor mai bogati oameni din lume si al cincilea din Regatul Unit, noteaza Daily Mail.

Sotia sa este cotata, in prezent, ca fiind cea mai bogata femeie din Marea Britanie.

La construirea iahtului Vava II au lucrat peste 200 de muncitori, timp de doi ani.

Caracteristicile tehnologice de care beneficiaza cel mai mare iaht construit vreodata in Marea Britanie include, printre altele, o plaja artificiala (rabatabila) si o piscina care poate fi modificata, in functie de preferintele clientilor.

In ceea ce priveste detaliile ce tin de ingineria iahtului, de acestea s-a ocupat producatorul de iahturi de lux, Devonport Royal Dockyard.

Specificatiile detaliate ale incredibilei „barci” au fost tinut secret timp de doi ani de catre firma producatoare si toti angajatii proiectului.  

Directorul general al companiei, Stephen Hills spune: „Este de o capacitate incredibila, un super iacht in adevaratul sens al cuvantului.”

Citeste si:

Cea mai scumpa polita din lume. Ce si-a asigurat un englez pentru 4,75 milioane de dolari VIDEO

Paradoxul bunastarii. Au cel mai mare PIB pe cap de locuitor, dar sunt de 84 de ori mai indatorati decat americanii