Potrivit unei initiative discutate de alesi, cei care dau o anumita suma si vor inapoi mult mai mult risca sa stea la inchisoare 5 ani.

Acum un an pe vremea asta fostul sel al politiei Neamt, Aurelian Soric, vorbea pentru prima data despre camatarie ca si cum ar fi o activitate fireasca in Romania. Ba mai mult, ii lua apararea interlopului Gheorghe Mararu temut pe plan local.

Sufocati de dobanzi, doi tineri din judetul Constanta s-au sinucis dupa ce au imprumtat de la camatari 2.400 de euro.

La fel ca ei, foarte multi romani au fost inselati de necunoscutii in care si-au pus toate sperantele si carora de multe ori le-au lasat casele sau bunurile lor gaj.

Potrivit textului analizat de deputati, camatarul este cel care imprumuta bani in mod frecvent. El risca inschisoarea, daca mai face asta, iar sumele gasite asupra lui vor fi confiscate. Doar ca infractiunea ramane greu de dovedit.

Legea nu se aplica retroactiv

Politistii vor putea analiza cazurile de camatarie numai dupa ce persoanele inselate vor depune plangere. Legea votata miercuri pe articole are sustinerea tuturor partidelor, iar votul final va fi dat, cel mai proabil, saptamana viitoare.