Varujan Vosganian, Marius Florea Vizante si Dan Teodorescu au fost invitatii lui Andi Moisescu si au discutat despre meseriile rentabile prin filtrul spagii. Bursa meseriilor rentabile, prin filtrul spagii - partea I pe apropotv.protv.ro Daca in comunism, „nasii” din trenuri, macelarii, militienii sau operatorii de la casa de comenzi erau cele mai dorite meserii, in zilele noastre, lucrurile stau altfel. Joburile consilierilor locali, ale vamesilor si politistilor de la rutiera sunt printre cele mai invidiate.

Varujan Vosganian isi aduce aminte si acum cat costa untul, painea, carnea de pui sau ouale pe vremea cand avea el 5-6 ani. “Carnea de pui costa 22 de lei kilogramul, plus o ora, doua sau trei de asteptare la coada”, spune el. “Principala valuta in comunism nu era banul, ci influenta”, a declarat Marius Florea Vizante.

“Era mai bine sa il cunosti pe macelarul din colt, decat sa ai bani”. In zilele noastre, meseriie in care se fac bani “pe sub mana” sunt cele de vames, politist de circulatie sau consilier local. Pentru acest ultim post, nici macar nu trebuie sa iti tocesti coatele pe bancile scolii. S-a aflat ca un consilier local din Turda nu avea nici macar diploma de BAC!  Sa revenim la vamesi, care au fost in centrul unui scandal imens in ultima perioada. In afara de faptul ca strangeau sume fabuloase din spaga, vamesii mergeau cu placere la serviciu si din alt motiv. In presa au aparut inregistrari cu partide fierbinti de sex in… ghereta de la vama. “Asta e din cauza ca vamesul nu mai are timp sa faca sex acasa. Eu cred ca ar trebui sa i se scurteze programul de lucru!”, si-a spus Dan Teodorescu parerea.

Cu toate ca preferau sa primeasca bancnote de euro ca spaga, vamesii nu refuzau nici plata in natura. Seful vamii de la Nadaias a primit 2 jamboane de porc si 3 kilograme de vegeta, care i s-a scazut din partea cuvenita de spaga din acea zi. Bursa meseriilor rentabile, prin filtrul spagii - partea a II-a pe apropotv.protv.ro

Povesteste-ne experienta ta! Care a fost cea mai mare spaga pe care ai dat-o si unde?