"Vom lucra la un fond pe care trebuie sa il concepem cu privire la banii necesari exproprierilor. Din banii bugetului nu vom putea sustine la nesfarsit exproprierile, care sunt extrem de costisitoare", a afirmat Boc, care a dat ca exemplu centura Lugojului, unde statul a platit 3,4 milioane de euro pentru exproprierea terenurilor, transmite Mediafax.

Premierul a afirmat ca din acest motiv a cerut "responsabililor" din Guvern sa gandeasca un fond destinat exclusiv exproprierilor de terenuri pentru lucrarile de infrastructura si pentru confinantarea proiectelor europene.

"Din punctul meu de vedere Romania nu va avea resursele necesare strict din buget pentru a acoperi costurile de miliarde de euro ale exproprierilor pentru autostrazi, centuri ocolitoare si alte lucrari de infrastructura nationala. De aceea am cerut responsabililor din Guvern sa gandeasca un fond separat pentru infrastructura, adica un fond care sa adune resursele financiare si banii respectivi sa fie folositi numai pentru exproprierile din infrastructura si cofinantarea proiectelor europene", a mai afirmat premierul.

El a dat ca exemplu vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul il detine la diverse intreprinderi, banii urmand sa fie folositi pentru exproprierile de terenuri si pentru cofinantarea proiectelor europene.

"De exemplu, toti banii care vor rezulta din vanzarea actiunilor minoritare ale statului, pe care proces l-am derulat, acei bani vor fi utilizati numai pentru cofinantarea proiectelor europene si pentru exproprierile in infrastructura", a spus Boc.

El a adaugat ca banii nu vor fi utilizati "asa cum i-a utilizat Vosganian", care, in opinia premierului Emil Boc, a folosit banii rezultati in urma vanzarii BCR pentru "consum si cheltuieli sociale".

"Orice ban pe care il aducem nu va fi utilizat asa cum l-a utilizat Vosganian, in consum, pentru ca miliardele de euro cu care s-a capitalizat fondul de dezvoltare in urma vanzarii BCR-ului, s-au dus pentru consum si cheltuieli sociale", a conchis Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat, sambata, centura de ocolire a municipiului Lugoj.