Cu alte cuvinte, cresterea este mai mare de 5%, iar asta inseamna ca cei de la Compania Nationala de Autostrazi au rotunjit suma din burta, ca sa nu se mai strofoace sa dea rest.

Toti cei care merg spre litoral stiu ca trebuie sa pregateasca bani pentru aceasta taxa.

La Fetesti este de 11 lei, chiar daca majorarea TVA cu 5% decisa de Guvern ar fi trebuit sa duca la o crestere a tarifului de la 10 lei la 10 lei si 40 de bani. In realitate, soferii platesc cu 60 de bani in plus. La fel patesc si motociclistii si cei cu microbuzele, care dau cu 65, respectiv 25 de bani mai mult decat ar trebui.

Diferentele din tabel intra in visteria Companiei Nationale de Autostrazi care, in sezon, incaseaza sume frumusele. In doar trei saptamani s-au strans peste 30.000 de euro, peste majorarea TVA.

Explicatia pentru aceste diferente pare amuzanta. Iata ce spune Lucian Calmus, director incasari-venituri CNADNR: "10,4 lei ar fi insemnat o ingreunare fantastica a activitatii. Ganditi-va ce ar fi insemnat sa primesti rest la bani, la leu, de la 100 de lei plus moneda divizionara necesara acolo."

Soferii nu si-au ascuns insa nemultumirea. Chiar daca autoritatile sustin ca s-au gandit la binele soferilor nu-i ajuta foarte mult. Drumul spre mare ramane aglomerat.