Creditul este parte a facilitatii BERD de finantare a energiei durabile pentru IMM-urile din Romania, cu scopul de a reduce costul facturilor si a creste competitivitatea firmelor.

"Exista in Romania un potential semnificativ de a economisi energie, iar finantarea pe termen lung acordata de BERD va ajuta la reducerea barierelor cu care se confrunta inca sectorul privat in ceea ce priveste obtinerea finantarilor pentru proiectele de eficienta energetica", a declarat, intr-un comunicat, directorul BERD pentru institutii financiare, Sylvia Gansser-Potts, scrie Mediafax.

Imprumutul de 10 milioane euro este acordat in cadrul unui plan de crestere economica in Europa Centrala si de Sud-Est, lansat la sfarsitul anului trecut de BERD, Banca Europeana de Investitii si Manca Mondiala, incluzand angajamente de 30 miliarde euro pe 2 ani.

Pana in prezent, BERD a investit in Romania aproximativ 6,3 miliarde euro, din care 645 milioane euro pentru investitii in energie durabila din 2006, cu o valoare totala a proiectelor de circa 3,9 miliarde euro.