Cheltuielile operationale au crescut cu 3,6% fata de primul trimestru al anului trecut, la 160,9 milioane de lei ( 36,7 milioane euro), a anuntat banca intr-un comunicat. 

Activele totale ale bancii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), in urcare cu 3,6%. Banca avea in bilant credite de 17,3 miliarde lei (19,9 miliarde euro, incluzand creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decat in primul trimestru al anului trecut. 

"La evolutia portofoliului de credite al UniCredit Tiriac Bank a contribuit majorarea cu 49% fata de inceputul anului a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie", se precizeaza in comunicat. 

Pierderea neta din deprecierea activelor financiare a avansat cu 5,4%, iar rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii a ajuns la 8,8% fata de primul trimestru al anului trecut, cand era de 3,6%.  Totodata, raportul dintre costuri si venituri s-a apreciat cu 5,4 puncte procentuale, ajungand la 45,7%. 

"Portofoliul de credite al clientilor UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 18 miliarde lei, in timp ce depozitele clientilor au crescut cu 9,2%, ajungand la 12,1 miliarde lei. Acest fapt a facut ca raportul credite pe depozite sa scada la 143%, cu 3,3 puncte procentuale mai mic fata de anul trecut", se mentioneaza in comunicat. 

Rata solvabilitatii a urcat la 14,8%, iar profitul obtinut anul trecut a fost recapitalizat pentru sustinerea cresterii business-ului bancii. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%, iar costul anualizat al riscului a crescut de la 216 puncte procentuale in primul trimestru al anului trecut la 239 puncte procentuale in intervalul corespunzator din acest an. 

"Pozitia solida a indicatorilor financiari ai UniCredit Tiriac Bank si asteptarile pozitive pe termen lung pentru piata locala au dus la achizitia portfoliului de retail al RBS Romania, conform anuntului recent publicat. Aceasta decizie este perfect consistenta cu strategia bancii si consideram ca va avea un impact pozitiv asupra afacerilor noastre si ale clientilor", a afirmat, in comunicat, Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si presedinte al grupului UniCredit in Romania. 

Activele consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au situat la nivelul de 26,3 miliarde lei ( 6 miliarde euro), iar profitul net la nivelul grupului UniCredit in Romania a fost de 61,7 milioane lei, in urcare cu 134%.