Tranzactia include si segmentul de tip private banking (Royal Preferred Banking). 

De asemenea, cele doua parti au agreat transferul angajatilor RBS Romania care lucrau pe zona de retail si private banking. 

Tranzactia asteapta acum aprobarea BNR si a Consiliului Concurentei. 

"Segmentul de retail este important pentru noi si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca", a declarat pentru Ziarul Financiar Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si country chairman al grupului UniCredit in Romania. 

La randul sau, Henk Paardekooper, presedintele RBS Romania, a afirmat ca reputatia UniCredit face ca transferul sa fie o solutie atractiva pentru clienti, iar banca sa va urma strategia de concentrare pe serviciile pentru persoane juridice.

Cedarea business-ului de retail al RBS Romania vine la cateva zile dupa ce Marfin Bank Romania a preluat de la sucursala din Romania a Bank of Cyprus depozite in valoare totala de 77 de milioane euro si active brute de 82 de milioane euro. 

In luna martie, Raiffeisen Bank Romania, detinuta de grupul austriac Raiffeisen, a cumparat portofoliul de retail al Citi Romania, parte a grupului american cu acelasi nume, respectiv peste 100.000 de clienti cu active de mai mult de 90 de milioane de euro si peste 175 milioane euro in depozite la finele anului trecut.