Excluzand impactul cursului de schimb, profitul inainte de taxe a avansat cu 15,1%. Castigul operational net a urcat anul trecut cu 16,6%, la 46 milioane de euro, se arata in raportul financiar al bancii italiane UniCredit, potrivit datelor raportate catre grupul mama de UniCredit Tiriac Bank, preluate de Mediafax.

Cheltuielile cu provizioanele de risc de credit ale UniCredit Tiriac Bank au scazut cu 15,4% anul trecut, de la 106 milioane de euro la 90 de milioane de euro, contribuind astfel la imbunatatirea rezultatului.

Veniturile operationale au scazut cu 4,2%, de la 291 milioane de euro la 271 milioane de euro, evolutia fiind cauzata de un declin cu 14,2% al veniturilor nete din dobanzi, la 161 milioane de euro. Incasarile nete din taxe si comisioane au stagnat la 56 milioane de euro, iar veniturile din diferente de curs de schimb si din instrumente derivate detinute la valoare justa prin contul de profit si pierdere au avansat cu 25,7%, la 59 milioane de euro.

Soldul creditelor a crescut anul trecut cu 6,6%, la 3,58 miliarde de euro, in timp ce depozitele au urcat cu 17%, la 3,11 miliarde de euro.

In trimestrul al patrulea, UniCredit Tiriac Bank a avut un profit inainte de taxe de 10 milioane de euro, in urcare de la 9 milioane de euro in acelasi interval din 2011. Veniturile operationale au avansat usor, de la 74 milioane de euro la 75 milioane de euro in acest interval.

UniCredit Group este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank si mai multe companii de servicii financiare. Datele privind UniCredit Tiriac Bank incluse in raportul financiar al bancii italiene reprezinta raportari realizate intern conform unei metodologii contabile specifice, fiind usor diferite fata de cele pe care banca din Romania le raporteaza local.