Citeste mai mult pe www.zf.ro!

BCR, cea mai mare banca din Romania, a anuntat joi in urma discutiilor cu autoritatile guvernamentale ca "este ferm angajata in continuarea Programului Prima Casa in formula de impartire egala a a riscurilor intre stat si institutiile financiare".

"Programul prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50%-50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului. Clientii existenti nu vor fi afectati. Foarte important este insa ca potentialii clienti vor beneficia de aceleasi conditii contractuale si de cos", a declarat Alexandru Berea, directorul Juridic BCR si reprezentant al bancii in cadrul negocierilor cu Ministerul de Finante.
 
"Bancile au propus din proprie initiativa impartirea riscului cu statul, astfel incat sa poata extinde acoperirea programului fara a fi nevoie de garantii suplimentare de la stat. In baza aceluiasi plafon de garantii estimam o expansiune substantiala a portofoliului de credite prima casa", a mai spus Berea.

BCR a acordat pana in prezent 15.000 de credite pana acum si vedem nevoie si potential pentru inca atat.

Citeste si:

Ce casa poti sa-ti iei cu o rata de 200 de euro pe luna?