Creditele pe care le pot lua pensionarii de la OTP Bank au o dobanda fixa de 9,99%. In schimb, rata variabila a imprumuturilor de sanatate este de 7,62%.

Care sunt avantajele ofertei OTP

Astfel, pensionarii pot lua credit de nevoi personale fara avans si fara girant. In plus, au inclusa o asigurare de viata gratuita, pe intreaga durata de creditare si nu platesc comisioane pentru analiza dosarului de credit sau administrarea contului.

Conditii de creditare

Pentru a putea obtine un astfel de credit, persoanele contractante nu trebuie sa aiba mai mult de 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare.

Spre exemplu, pentru un credit de nevoi personale in valoare de 42.000 de lei, luat pe sapte ani, cu o dobanda fixa de 9,99%, comision lunar de administrare de 0,2%, ceea ce inseamna o dobanda anuala efectiva de 13,12%. In final, persoana plateste aproximativ 62.5000 de lei.

In ceea ce priveste creditul pentru sanatate, acesta va fi disponibil prin reteaua clinicilor partenere, atat in Bucuresti, cat si in principalele orase din tara. Suma maxima imprumutata va fi de 21.000 lei, iar perioada de scandenta de cel mult patru ani.

Imprumutul pentru servicii medicale se acorda fara avans si fara girant, doar pe baza facturii emise de clinica medicala, fara comision de analiza si fara comision de rambursare anticipata.

In prezent, dobanda la creditul pentru sanatate este de 7,62%, formata din Robor la trei luni plus o marja de 2% si un comision lunar de 0,4%. Asta inseamna, ca pentru un imprumut de 21.000 de lei, luat pe 4 ani, cu o dobanda anuala efectiva de 13,15%.

Creditul pentru sanatate poate fi acordat si membrilor familiei, iar clientii pot beneficia de reduceri de pret din partea clinicilor partenere. Pana in prezent exista parteneriate cu 3-4 clinici, potrivit oficialilor OTP Bank, mentionand ca se afla in negocieri avansate cu "cateva zeci de clinici".