In Pantelimon au venit turcii. Investitorii au ridicat o fabrica unde din toamna vor produce o substanta radioactiva necesara in diagnosticarea evolutiei tumorilor de cancer. Deocamdata importam acest produs din Ungaria, astfel ca pretul unei investigatii ajunge la 1.000 de euro in clinicile private. 

In sudul Bucurestiului alti investitori turci au ridicat un spital de oftalmologie. Pe o suprafata de 10 mii de metri patrati sunt 8 sali de operatie si 12 cabinete de consulatii. Asa ca se vor putea face intr-un an 55 de mii de interventii chirurgicale 

Nici directorii clinicilor private autohtone nu raman in urma. Unii iau imprumuturi de la banca sa-si extinda reteaua. Altii scot profit din investitii in servicii medicale de nisa.

Potrivit unei analize realizata de Business Magazin, in ultimul an s-au bifat 8 milioane de consultatii la particular, iar incasarile au fost de aproximativ 90 de milioane de euro.

Criza si scaderea puterii de cumparare i-a obligat pe managerii clinicilor medicale private sa pastreze tarifele din 2010. Dar nu i-a impiedicat sa faca incasari mai mari prin cresterea numarului de clienti.