Reprezentantii Credit Europe Bank au explicat ca institutia de credit nu solicita niciodata clientilor sai date confidentiale precum numarul de card, codul PIN sau data de expirare a cardului.

In plus, oficialii Credit Europe au mai spus ca cei care au primit astfel de e-mailuri de tip phishing, nu sunt numai clienti ai institutiei de credit.

Credit Europe Bank Romania (fosta Finansbank Romania) este membra a grupului turc FIBA, care mai detine subsidiare in Olanda, Elvetia, Rusia si Ucraina.

Credit Europe are mai mult de 100 de sucursale si agentii si peste 350.000 de clienti pe teritoriul Romaniei.

Numele bancii a fost schimbat din Finansbank Romania in Credit Europe Bank Romania in martie 2007.

In ce consta phishing-ul?

Phishing-ul reprezinta o inselaciune electronica, care consta in obtinerea unor date confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de comert electronic sau informatii referitoare la cardurile de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identitatii unei persoane sau a unei institutii.

De regula, atacatorii trimit mesaje electronice, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, in care ii sfatuiesc pe utilizatorii de carduri bancare sa-si dea datele confidentiale pentru a castiga anumite premii.

Alteori, clientii institutiilor financiare primesc mailuri in care li se spun ca unele erori tehnice au dus la pierderea datelor lor confidentiale, fiind necesare re-adaugarea acestora.  In mesajul electronic este indicata si o adresa de web care contine o clona al site-ului bancii sau de trading.

Majoritatea phisherilor folosesc aceasta metoda pentru a obtine date bancare.

Vezi mai jos un exemplu de mail de phishing.

Stimate client,

Actualizarea informatiilor si documentelor privind datele de identificare ale clentilor se apropie de sfarsit.
Banca X isi anunta clientii ca in prezent deruleaza o campanie de actualizare si completare a datelor de identificare ale acestora.

Aceasta actiune este in conformitate cu Legea nr. 675/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si cu Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 9/2008 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului, cu modificarile ulterioare.

Termenul legal pana la care actiunea de actualizare si completare a datelor trebuie finalizata este de 3 aprilie 2011. Incepand cu aceasta data, accesul clientilor la conturile proprii va fi restrictionat pana cand acestia vor da curs solicitarii de furnizare / actualizare a datelor personale.

Tot ce trebuie sa faci este sa dai un simplu click pe linkul de mai jos pentru actualizare si completarea datelor:

http://www.exempludeinselaciune.ro

Banca X le multumeste anticipat tuturor clientilor pentru sprijinul acordat in finalizarea acestei actiuni si pentru a evita inconvenientele legate de posibila limitare a accesului la conturile clientului, ii invita sa-si actualizeze datele persoanele cat mai curand posibil dar nu mai tarziu de 03.04.2011.

Toate drepturile rezervate © BancaX 2011