Potrivit anchetatorilor, casierul are 19 ani, este din Teleorman si lucra la o benzinarie din Bucuresti, iar complicele sau (22 de ani) are domiciliul in Olt.

Din cercetari a reiesit ca in perioada aprilie - mai, acestia ar fi facut mai multe cumparaturi pe internet, de la comercianti din Romania, folosind datele unor carduri bancare fara a avea consimtamantul titularilor acestora.

"Astfel, unul dintre barbati, casier al unei statii de comercializare a carburantului, profitand de neatentia unor clienti care efectuau plata electronic, ar fi inregistrat datele cardurilor bancare. Ulterior, acesta ar fi transmis datele cardurilor celuilalt barbat si, impreuna cu acesta, ar fi efectuat tranzactii la diferiti comercianti on-line. Bunurile comandate ar fi fost ridicate de la curieri de catre un al treilea barbat, care le-ar fi predat celor doi", arata sursa citata.

Prejudiciul stabilit pana in prezent este de 9.000 de lei. Politistii bucuresteni specializati in combaterea criminalitatii organizate au facut, in aceasta saptamana, perchezitii la locuintele celor doi tineri, de unde au ridicat doua telefoane mobile si medii de stocare.