Familia Dobrescu din Timisoara a resimtit vestea esecului la bacalaureat ca pe o tragedie. Singurul lor copil, elev la un colegiu de renume in oras, a picat rasunator, cu 4,55 la matematica. Culmea e ca toata clasa a XII-a a luat meditatii pe banda rulanta, chiar la matematica.

"Nu ne asteptam, nimic nu a lasat sa se intrevada un asemenea deznodamant. Banii de vacanta, de concediu, de mare merg la meditatii, stiti ca nu sunt putini…", explica Eugen Dobrescu, tatal unui elev picat la bacalaureat.

Asadar, adio vacanta! Toata familia se concentreaza pe viitorul baiatului. Aveau planuri mari: pe baza notelor bune din liceu, baiatul fusese deja acceptat la Universitatea din Copenhaga, profil de informatica. De-acum, abia dupa examenul din toamna, drumul spre Danemarca ar mai putea fi luat in calcul.

La Brasov, alti parinti ofteaza si-si fac calcule pentru o vara de studii si investitii.

"O sa stau eu la vara cu el si o sa-l invat la romana, iar la matematica n-avem ce sa facem, o sa mearga la meditatie/ (rep) o sa va coste ceva bani?- Asta e, toate costa in viata!", spune mama unui copil picat la Bac.

Doamna e suparata ca baiatul ei, sportiv de performanta, cu centura neagra la karate, n-a avut sansa sa dea o proba la sport, cum se facea pana anul trecut. Asa, a luat 3,45 la matematica si 3,75 la romana.

Va trece si el pe meditatii de vara, pentru ca oferte sunt destule... "Profesoara cu experienta, acord meditatii la matematica, pentru bacalaureat, pret avantajos!" - suna unul dintre miile de anunturi postate pe net. Iar negocierile se poarta deja, intensiv!