"Sa nu credem ca trecerea BAC-ului depinde numai de clasa politica, pentru ca facem o eroare de fond. Trecerea BAC-ului tine de foarte multe lucruri, de modelele pe care societatea romaneasca le-a promovat. Copii astia de la cine sa invete? Am scos in fata numai cateva cohorte de mitomani care nu au avut nici macar bunul simt sa admita ca au castigat bani dintr-o intamplare a tranzitiei", a declarat Isarescu, la conferinta "Cei mai mari jucatori din economie" cu tema "Lectiile crizei pentru urmatoarea perioada de crestere economica", organizata de Ziarul Financiar si PwC Romania.

Interventia guvernatorului a venit in urma unei declaratii a directorului editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, care i-a indemnat pe oamenii de afaceri sa investeasca in invatamantul privat, chiar prin infiintarea de licee, pentru a-si asigura astfel forta de munca calificata din viitor, scrie Mediafax.

In opinia guvernatorului, tema de discutie ar trebui sa fie "cat de greu se pot castiga banii adevarati", sugerand ca modelele ar trebui constituite din oameni care au reusit sa faca averi in mod cinstit.

"De unde sa invete copiii astia? Au invatat cum sa mai fraudeze cu telefonul", a adaugat Isarescu.

Guvernatorul crede ca Romania ar trebui sa intre pe o crestere economica solida si mai "plicticoasa", care sa nu se bazeze doar pe explozia creditului de consum.

In acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel national, inaintea contestatiilor.

Ministerul Educatiei a inregistrat 661 de eliminari la prima sesiune a bacalaureatului, candidatii dati afara de la test pentru frauda nemaiputand sustine examenul in toamna acestui an si nici in vara anului viitor.