Dintre acestia, 118.147 (55,53%) nu au reusit sa promoveze probele si au fost declarati respinsi. Statutul lor este in momentul de fata "absolvent de clasa a XII-a fara diploma de Bacalaureat".

Avand in vedere ca ponderea liceelor vocationale din Romania este destul de mica, majoritatea elevilor au terminat licee teoretice, in urma carora nu au obtinut nicio calificare pentru vreo meserie anume.

Teoretic vorbind, asta ar putea insemna un numar foarte mare de someri care s-ar adauga dintr-o data listelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Situatie nemaiintalnita: au picat atat de multi elevi la bac, incat facultatile nu au cu cine sa-si ocupe locurile VIDEO

Cele mai slabe rezultate la bacalaureat din istoria Romaniei. Doar un elev din doi a trecut “examenul maturitatii” VIDEO

Statistic, daca toti cei 118.147 de elevi ar cere ajutor de somaj, statul ar fi obligat sa le plateasca o indemnizatie de 250 de lei pentru fiecare, pe o perioada de 6 luni.

Cifrele arata ca asta ar insemna un efort bugetar de aproximativ 42 de milioane de euro (peste 177 milioane de lei), bani pe care ministerul muncii ar trebui sa-i asigure pentru plata absolventilor de liceu fara diploma de Bacalaureat pentru o jumatate de an.

Vezi ce trebuie sa faci ca sa primesti indemnizatia de somaj pe www.strileprotv.ro.