Adrian Rosu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Cluj pentru detinere fara drept de programe informatice, coduri de acces, parole sau date informatice, iar Lorincz Zsolt si Adela Aurora Hosu pentru favorizarea infractorului.

Conform rechizitoriului, Adrian Rosu, arestat in octombrie 2010, este cercetat pentru infractiuni informatice de tip phishing.

"Incepand cu 2006, Adrian Rosu, prin phishing, a obtinut datele de identificare ale unor carduri bancare emise de banci din strainatate, mai ales din Statele Unite ale Americii. Ulterior, inculpatul a vandut datele de identificare ale cardurilor, respectiv seriile si cardurile PIN unor persoane cooptate pe internet, carora le propunea ca, in schimbul datelor respective, sa ii trimita prin sistemul Western Union un procent drept comision, care de regula era de o mie de dolari SUA. Dupa utilizarea datelor de identificare de catre persoanele cooptate pe internet, intrau pe numele lui Rosu sau ale unor alte persoane din anturajul acestuia sumele stabilite anterior", se arata in rechizitoriul citat de Mediafax.

Conform procurorilor, din comiterea infractiunilor, Rosu a beneficiat, in perioada 2006 - 2010, de 479.864 de dolari.

"Adrian Rosu este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, detinerea fara drept a unei parole cod de acces sau date informatice in scopul savarsirii infractiunii de transfer neautorizat de date si frauda informatica, detinere de droguri de risc fara drept pentru consum propriu", se mai arata in rechizitoriu.