Pedro Pulido, de 41 de ani, Ivan Boris Barkovic, de 19 ani, Beand Dorsainville, de 19 ani, Sergiu Petrov, zis "Serogia," de 27 de ani, din Republica Moldova, Oleg Virlan, de 32 de ani, tot din Republica Moldova, Marian Cristea, de 22 de ani, din Romania si Adrian Olarita, de 23 de ani, stabilit in Sunny Isles Beach au fost pusi sub acuzare in urma unei anchete a FBI Miami, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare, anterior, Vadim Gherghelejiu, de 24 de ani, din Republica Moldova, Anatolie Bisericanu, de 24 de ani, din Republica Moldova, Jairo Osorno, de 21 de ani si Jason Eibinder, de 21 de ani.
Petrov, Virlan si Cristea nu au fost gasiti de autoritatile americane, fiind dati in urmarire internationala.

Agentii FBI au stabilit ca acuzatii, sprijiniti de alti complici neidentificati, au inselat mai multe persoane prin intermediul unor site-uri de cumparaturi. Membrii gruparii cu baza in Romania postau pe internet oferte de vanzari, inclusiv de autoturisme, insa pastrau banii virati de victimele lor in anumite conturi.

Banii erau ridicati de complici de-ai membrilor retelei ce foloseau acte de indentitate false sau erau virati de cumparatori direct in conturile celor acuzati. Complicii acestora obisnuiau sa le trimita SMS-uri in care le explicau cum au retras banii si cum pot avea acces la ei.

Suspectii ar fi escrocat unele victime cu sume de zeci de mii de dolari, prejudiciul total estimat de anchetatori pana in prezent fiind de peste 300.000 de dolari.

La ancheta au colaborat US Secret Service, precum si departamentele de politie din Miami, Hallandale Beach, Pembroke Pines, Sunny Isles Beach si North Miami Beach, dar si diviziile de securitate ale Money Gram, Wal-Mart, Western Union si Divizia de Criminalitate a Departamentului de Justitie si Centrul International pentru Operatiuni impotriva Crimei Organizate.