Sorin Minea, presedintele Romalimenta, crede ca legea va avea doar efecte negative.

"Aceasta lege este o tampenie. Va fi greu de cuantificat ce inseamna carne proaspata sau lapte pentru consum, de exemplu. Daca vei congela carnea nu mai ai TVA redus? Potrivit legii, cel care produce carnea are TVA redus, iar pentru cel care o proceseaza TVA este mare. Aceasta lege va fi greu de aplicat si va creste evaziunea", a spus Minea.

"Probabil ca producatorii vor reduce preturile, dar asta nu se va simti la raft. Magazinele nu sunt obligate sa scada preturile", a spus Niculae Stefan, presedintele federatiei Agrostar.

El crede ca pentru diminuarea preturilor este nevoie de scaderea TVA pe intreaga filiera de produs, respectiv la producator, procesator si comerciant.

In schimb, Aurel Popescu, presedintele patronatului din panificatie Rompan, crede ca produsele alimentare se vor iefini cu circa 18% in urma scaderii TVA.

"In plus, va fi o concurenta loiala in piata si incasarile bugetare vor creste, pentru ca va creste baza de impozitare", a afirmat el.

Vezi AICI cat va pierde statul in urma reducerii TVA pentru alimente