"Numarul de cartele prepaid este semnificativ mai mic, ca urmare a intreruperii distributiei gratuite de SIM-uri, o activitate care creste artificial baza de clienti", a declarat Iñaki Berroeta, presedinte si CEO Vodafone Romania, intr-un comunicat transmis joi de companie. 

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a crescut la 7,3 euro in ultimul trimestru calendaristic din 2011, al treilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, de la 7,2 euro in perioada iulie-septembrie, respectiv 6,2 euro in perioada corespunzatoare din 2010, potrivit datelor anuntate de Vodafone. 

Astfel, indicatorul ARPU a urcat cu 9,3% in trimestrul al patrulea calendaristic, fata de aceeasi perioada din 2010. 

Din totalul clientilor la 31 decembrie, 41% reprezentau abonati, iar 59% utilizatori in regim PrePay, pe baza de cartela. 

Compania subliniaza cresterea semnificativa a numarului de clienti si a veniturilor pe segmentul datelor mobile. Numarul clientilor Vodafone Romania in zona serviciilor de internet mobil a crescut cu 77% fata de trimestrul al treilea calendaristic, respectiv cu 75% fata de aceeasi perioada a anului anterior. 

Veniturile din internet mobil au urcat cu 33% fata de trimestrul anterior si cu 58% raportat la aceeasi perioada din 2010, se spune in comunicat, potrivit Mediafax.