Campania Orange si Vodafone vine la cateva luni dupa ce compania locala RCS&RDS, numarul unu pe piata de net fix cu peste 1,2 milioane de clienti, a lansat la nivel national o retea cu cateva sute de hotspoturi, inclusiv in metroul din Bucuresti. Reteaua RCS&RDS poate fi accesata gratuit timp de o ora pe zi si de orice utilizator cu un echipament dotat cu conexiune Wi-Fi, chiar daca nu este client al RCS&RDS, scrie Ziarul Financiar.

Este aceasta campanie o reactie la dezvoltarea retelei WiFi a RCS&RDS? Reprezentantii Orange sustin ca este vorba de un plan dezvoltat anterior. "Upgradarea retelei ce ofera servicii de date mobile in metroul bucurestean este parte integranta a unei strategii dedicate zonei metropolitane. Aici putem enumera lansarea serviciilor de date mobile 43,2 Mbps la suprafata, imbunatatirea acoperirii indoor (solutii de tip femtocell reprezinta o premiera pe piata noastra telecom), vocea HD. Toate acestea presupun un efort bugetar semnificativ care a fost planuit cu mult timp inainte. La momentul respectiv s-a stabilit si oferta promotionala actuala", a declarat Vanina Ungureanu, Business Division Manager al Orange Romania.

Intrebata daca mai exista o alta tara in lume in care France Telecom ofera servicii de date gratuite, Vanina Ungureanu a spus ca "nu are informatii despre oferte similare in alte tari din grupul Orange".

Intr-o declaratie Inaki Berroeta, CEO al Vodafone Romania, a precizat ca si subsidiara locala a grupului britanic va lansa in curand servicii gratuite la metrou, solutia tehnica fiind deja implementata. "Avem deja finalizata o solutie de internet mobil 3G/HSDPA in metroul bucurestean, care acopera toate statiile si tunelurile", a spus pentru ZF Berroeta.

"Clientii Vodafone vor putea accesa gratuit internetul mobil in spatiul metroului in curand. Am dorit sa lansam solutia noastra impreuna cu rezultatele unui nou set de masuratori efectuate de auditorul independent P3 communications asupra retelelor de date mobile din Romania. Acestea vor fi facute publice in perioada urmatoare si speram sa ne reconfirme pozitia de lider in ceea ce priveste performanta, viteza si acoperirea retelei noastre."

Citeste si

Cel mai bun loc de munca din lume