"Procesul de integrare a decurs bine si putem considera ca finalizarea sa marcheaza o noua etapa in dezvoltarea UniCredit Tiriac Bank pe zona Corporate. Suntem un finantator activ al economiei reale si dorim sa continuam sa crestem organic, deservindu-ne clientii (...) cu solutii bancare performante, adaptate nevoilor lor specifice", a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman UniCredit in Romania. 

Consiliul Concurentei a aprobat in octombrie preluarea portofoliului de clienti corporate ai RBS Romania de catre UniCredit Tiriac Bank, fara a avea vreo obiectie in privinta concentrarii economice. 

Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, iar conditiile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice. 

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, in aprilie 2013, un contract de achizitie a portofoliului de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking. Aceasta a fost prima tranzactie mare de dupa criza financiara in sistemul bancar romanesc.

Transferul clientilor catre UniCredit a fost finalizat in septembrie. Tot anul trecut, RBS a incheiat o tranzactie importanta cu credite neperformante din divizia corporate, cele doua operatiuni conducand la scaderea activelor la sub 2 miliarde lei la finele lui 2013, de la 4,8 miliarde lei in 2012. Pe de alta parte, banca a fost profitabila anul trecut, cu un rezultat de 9,1 milioane lei. 

In urma tranzactiei cu UniCredit, britanicii de la RBS se retrag de pe piata romaneasca, decizia de inchidere a operatiunilor fiind luata in primavara acestui an.  RBS Romania este sucursala The Royal Bank of Scotland, controlata de stat.

In Romania, banca are activitati din anul 1995, dupa preluarea ABN Amro. Din septembrie 2013, RBS Romania a trecut la statutul de sucursala.