"In urma discutiilor cu Comisia Europeana, Holcim si Lafarge au finalizat lista cu activele la care va renunta in Europa, cu exceptia unei mici schimbari legate de activele din Franta", se arata intr-un comunicat emis de cele doua companii.

Modificarea vizeaza renuntarea la statia de macinare Saint-Nazaire detinuta de Lafarge in Franta, potrvit Bloomberg.

"Ne-am asigurat ca prin crearea unui grup important la nivel global nu va fi afectata competitia", a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru domeniul competitiei.

Obtinerea aprobarii din partea Comisiei Europene a depins de renuntarea la unele dintre activele detinute de cei doi mai producatori de ciment la nivel mondial, astfel ca decizia Holcim si Lafarge a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte.

In cazul Romaniei, vor fi vandute operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge, care detine doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu.

De cealalta parte, Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti.

Totodata, Lafarge si Holcim au anuntat ca poarta in continuare negocieri pentru vanzarea activelor estimate la 7 miliarde de euro, potrivit Bloomberg, si ca procesul fuziunii se va incheia in primul semestru din 2015.

La inceputul lunii aprilie, Holcim si Lafarge au convenit asupra fuziunii prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 40 de miliarde de dolari si operatiuni in 90 de tari.