"Ne uitam la o crestere probabila de 1,5% anul acesta (a economiei n.red.). In 2012 cresterea va continua, ceea ce inseamna ca am scapat de partea severa a crizei. Nu spun ca va fi usor, pentru ca nu va fi usor nicaieri (in lume - n.red.), dar cred ca vom avea un mediu mult mai bun comparativ cu anii trecuti si ma consider norocos ca sunt aici", a spus Yuksel intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, primul de la preluarea mandatului din primavara.

Levent Yuksel, 46 de ani, este business unit general manager al PepsiCo East Balkans, un business unit al americanilor de la PepsiCo cu sediul central la Bucuresti, care include divizia de bauturi racoritoare din Romania si diviziile de snackuri din Romania, Bulgaria si Moldova. Predecesorul sau a fost Pavlos Katsivelis, cu un mandat extrem de scurt, anuntat in toamna trecuta, dupa ce l-a inlocuit pe Mike Holmes, americanul care condusese afacerile Pepsi in Romania din 2006.
Atunci, compania a anuntat ca si-a integrat cele doua divizii din Romania, beverages (bauturi nonalcoolice - Pepsi, Mirinda si 7 Up) si snackuri (Star Foods), o mutare anuntata inca din primavara.

In acest fel, americanii de la PepsiCo, care detin in Romania imbuteliatorul Pepsi si compania Star Foods, producatorul chipsurilor Lay's, si-a stabilit o singura echipa de management pentru cele doua divizii.

Lipton Ice Tea "made in Dragomiresti" ajunge in Grecia si Turcia

Levent Yuksel a inceput sa lucreze in cadrul PepsiCo in 1995, si de atunci a ocupat functii in domeniile financiar, strategie si business development, achizitii, operatiuni si integrare.

Citeste continuarea pe www.zf.ro