"China este una dintre cele mai importante piete pentru dezvoltare din lume", a declarat directorul general al Coca-Cola, Muhtar Kent.

Fondurile vor fi folosite pentru a extinde liniile de productie ale companiei, infrastructura si sistemele de distributie, a afirmat Kent intr-un interviu acordat agentiei chineze Xinhua. Aici, compania are deja 40 de fabrici si 48.000 de angajati, conform AFP.

Din 2009, grupul a deschis sase fabrici in SUA,iar una urmeaza sa fie data in functiune in acest an. Tot pentru 2011, Coca-Cola are programata inceperea lucrarilor la inca o fabrica.

Tot in urma cu doi ani, Coca Cola a preluat prietenos Huiyuan Juice Group, cea mai mare companie locala ce fabrica sucuri naturale, cu o investitie de 2,5 miliarde de dolari.

Atractia chineza

Coca-Cola a anuntat ca vanzarile din China au depasit un miliard de navete in primele sase luni ale anului.

Si rivalul Pepsi a anuntat, inca de anul trecut, ca vrea sa investeasca 2,5 miliarde de dolari in China, in plus fata de miliardul de dolari cheltuit pe aceasta piata din 2008, potrivit unui comunicat al companiei.

Perspectiva romaneasca

Volumul vanzarilor Coca-Cola Hellenic in Romania a crescut in trimestrul al doilea cu circa 5%. "Performanta pozitiva din trimestrul al doilea se datoreaza sarbatorilor de Paste si unor programe de activare a conturilor", se arata intr-un comunicat al companiei elene, cel mai mare imbuteliator de bauturi Coca-Cola din regiune.

Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, detine in Romania patru fabrici: la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei.

Citeste si

Bacsis de 50.000 de dolari. Afla cine l-a lasat si unde

Basescu sustine proiectul Rosia Montana. “Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii s-o scoata?"