"Am avut o intalnire in cadrul careia s-au discutat diverse aspecte pe care nu le pot face, insa, publice, fiind confidentiale. Este vorba despre o investitie pe care compania respectiva o analizeaza, nefiind luata o decizie. Vorbim de o tatonare a judetului nostru pentru o investitie a companiei in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu", a declarat luni, corespondentului Mediafax, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Potrivit acestuia, investitia ar fi in valoare de "zeci de milioane de euro".

Zece investitii prioritare care ar crea 500.000 de noi locuri de munca

El a spus ca exista interes si din partea altor investitori straini pentru inceperea unor afaceri in judet.

"Interesul se limiteaza la informatii si vizionari de amplasamente, dupa care datele se analizeaza in board-ul firmelor respective. Noi avem saptamanal intalniri cu diversi investitori din diverse domenii cum ar fi constructii, aparatura electronica, IT. Exista in continuare interes pentru judetul Cluj, dar situatia economica mondiala influenteaza luarea deciziilor", a mai spus Tise.

In Parcul Industrial Tetarom III din judetul Cluj mai funcţioneaza si fabrica Nokia.

Bombardier va produce trenuri la Cluj

Grupul indian Tata include peste 90 de companii din domenii ca IT&C, inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum si chimicale, cu activitati in peste 80 de state. Cele mai importante companii ale grupului sunt Tata Steel, Tata Motors (producatorul autovehiculului Nano), Tata Consultancy Services, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages, Indian Hotels si Tata Communications.

In anul fiscal 2010, grupul a avut venituri de 67,4 miliarde de dolari, din care 57% au provenit din operatiuni din afara Indiei.

Tata Motors, cea mai mare companie auto din India, cu venituri de 20 de miliarde de dolari in ultimul an fiscal, are afaceri in state precum Marea Britanie, Coreea de Sud, Thailanda si Spania.

Portofoliul de marci al companiei include Jaguar si Land Rover, dar si Nano, cel mai ieftin autovehicul din lume, cu un pret de usor peste 2.000 de dolari. Producatorul auto a anuntat ca vrea sa lanseze in Europa o versiune electrica a Nano.