"Credem ca 2014 va fi un an mai bun decat 2013, dar nu vom avea nicaieri o revenire masiva a economiei. Cresterea economica uriasa din trecut, din ultimii 10-15 ani, a luat sfarsit. In viitor, cresterea va accelera mai putin, va fi mai modesta", a afirmat omul de afaceri intr-un interviu acordat CNBC.

In Europa, Appel considera ca revenirea economiei este abia la inceput, noteaza Mediafax.

"Daca guvernele vor continua sa implementeze reformele bune pe care le-au inceput, cred ca Europa va deveni mai competitiva ca niciodata. Dupa 30 de ani de deficite bugetare, este nevoie de 10 ani pentru a reveni cu adevarat. Tara mea, Germania, este un bun exemplu. Nu s-a intamplat peste noapte, dar reformele au facut Germania mai competitiva", a afirmat executivul.

Performantele companiilor de curierat si logistica, precum Deutsche Post DHL, sunt considerate indicatori timpurii ai evolutiei activitatii economice globale, fiind printre primele firme care pot remarca trendul cererii atat din partea clientilor corporate, cat si a consumatorilor retail.

Appel anticipeaza ca Asia va continua sa inregistreze cele mai rapide rate de crestere economica din lume, in special datorita extinderii comertului intre statele asiatice.

"Cresterea veniturilor care va avea loc in urmatorii 10 ani in Asia va fi fenomenala. Au nevoie de produse, de schimburi comerciale. In puncte procentuale, ratele de crestere vor incetini cu siguranta, insa cifrele absolute vor fi masive si vor crea oportunitati pentru companii ca a noastra", a continuat seful Deutsche Post DHL.

Deutsche Post DHL, cea mai mare companie de curierat din lume, cu sediul in Bonn, Germania, genereaza aproximativ 20% din afaceri in Asia si are ca tinta cresterea acestei ponderi la 30% pana in 2020.