In perioada ianuarie-septembrie compania a raportat pierderi de 41,77 milioane de dolari, de doua ori mai mici comparativ cu rezultatul negativ de 86,11 milioane de dolari din primele noua luni din 2013, scrie Mediafax.

Exporturile Rompetrol Rafinare au atins un nivel de 1,6 miliarde de dolari in primele noua luni din 2014, in crestere cu aproximativ 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Compania a avut la nivelul intregului an 2013 exporturi totale in valoare de 1,7 miliarde de dolari, iar pentru 2014 estimeaza o majorare cu aproximativ 30% a vanzarilor la extern.

In trimestrul al trilea al anului in curs, Rompetrol Rafinare a inregistrat un rezultat pozitiv net de 5,2 milioane de dolari, pe fondul majorarii cu 12% a cantitatilor de materie prima procesate, optimizarea canalelor de distributie a carburantilor in Romania si reducerea costurilor operationale.

In perioada ianuarie-septembrie, nivelul materiilor prime prelucrate a fost de 3,7 milioane tone, mai mare cu 32% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Rompetrol Rafinare a avut in primele noua luni un profit inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor (EBITDA) de 62,63 milioane de dolari, de peste patru ori mai mare fata de nivelul de 15,1 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut.

Potrivit comunicatului, Rompetrol Rafinare a contribuit in primele noua luni cu peste 1,3 miliarde de dolari la bugetul de stat al Romaniei, nivel apropiat de valoarea de 1,4 miliarde de dolari aferenta intregului an 2013, respectiv de 1,4 miliarde de olari.

Compania opereaza rafinariile Petromidia si Vega si reprezinta peste 43% din capacitatea de rafinare a Romaniei, iar investitiile totale realizate de KMG International si actionarul sau KazMunayGas in perioada 2007–2013 pe platforma Petromidia se ridica la peste 1,3 miliarde de dolari, se precizeaza in comunicat.