Pierderile raportate sunt in urcare cu 6,7% fata de rezultatul negativ de 25,1 milioane de dolari inregistrat in primele trei luni ale anului trecut.

"Rezultatele financiare consolidate ale companiei au fost influentate pozitiv de cresterea cantitatilor produse si vandute fata de aceeasi perioada a anului trecut si negativ de evolutia cotatiilor internationale la titei si produsele petroliere", potrivit unui comunicat al companiei.

Pe partea de rafinare, compania a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri bruta de 1,21 miliarde dolari, mai mare cu 56% fata de nivelul de 778,8 milioane dolari din aceeasi perioada a anului trecut, fiind influentata de vanzarea unor cantitati mai mari de produse petroliere.

In comunicat se precizeaza ca, in urma investitiilor derulate de KMG International si KazMunayGas, rafinaria Petromidia a prelucrat in perioada analizata 13.000 tone de titei/zi, cea mai mare cantitate de la infiintarea rafinariei, in 1979.

Investitiile totale realizate de KMG International si KazMunayGas la Petromidia se ridica la peste 1,3 miliarde de dolari. Petormidia acopera 43% din capacitatea de rafinare a Romaniei si poate prelucra anual 5 milioane tone de titei.

Pentru acest an, investitiile programate de Rompetrol Rafinare sunt estimate la peste 35 milioane de dolari.

Vanzarile de carburanti ale companiei au fost de 892.000 tone in primul trimestru, cu 81% mai mari comparativ cu cantitatea de 492.000 tone livrata in perioada similara a anului trecut, potrivit comunicatului.

Vanzarile de carburanti pe piata interna au crescut cu 42%, in timp ce livrarile catre pietele externe au urcat cu 120% fata de primul trimestru din 2013, se precizeaza in comunicat.

Rompetrol Rafinare a exportat in primul trimestru produse petroliere de peste 600 milioane de dolari.

Rompetrol Rafinare opereaza la nivel national peste 750 de puncte de distributie a carburantilor, in statii proprii, partener, unitati mobile si baze mobile. Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ datele companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas, potrivit comunicatului.

Grupul Rompetrol este controlat de compania petroliera kazaha de stat KazMunaiGaz.