Yedil Utekov a detinut pana in prezent simultan functia de director general adjunct al societatii (din 24 decembrie 2012) si pe cea de director general al Rompetrol Petrochemicals SRL - societate detinuta integral de Rompetrol Rafinare (din 13 noiembrie 2013), se arata intr-un comunicat al companiei.

Inainte de a se alatura grupului Rompetrol, Yedil Utekov a acumulat o experienta de peste 10 ani in industria de petrol si gaze in companii importante din Kazakhstan, precum Agip KCO si rafinaria din Atyrau, parte a KazMunayGas - compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.

Sorin Graure, directorul general al societatii in perioada 22 noiembrie 2012 - 11 iunie 2014, a preluat functia de director al programului de crestere a eficientei operational pentru rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti. Programul vizeaza in principal reducerea costurilor de procesare ale celor doua rafinarii operate de compania Rompetrol Rafinare, precum si cresterea disponibilitatii mecanice, reducerea pierderilor, a consumurilor si cresterea eficientei organizationale.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare si-a propus atingerea unui nivel de 5,4 milioane tone de materie prima procesata la rafinaria Petromidia.

Investitiile totale realizate de KMG International si KazMunayGas la Petromidia se ridica la peste 1,3 miliarde de dolari. Petromidia acopera 43% din capacitatea de rafinare a Romaniei. Pentru acest an, investitiile programate de Rompetrol Rafinare sunt estimate la peste 35 milioane de dolari.

Grupul Rompetrol este controlat de compania petroliera kazaha de stat KazMunaiGaz.