Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, fostul grup Rompetrol, a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut o cifra de afaceri bruta de 1,96 miliarde de dolari.

"Indicatorii financiari au fost sustinuti in principal de rezultatele operationale pozitive - materiile prime procesate (+46%), vanzarile de carburanti pe piata interna (+24%) si la export (+75%), dar si de reducerea costurilor de procesare prin cresterea eficientei energetice si mentinerea disponibilitatii mecanico-operationale", se arata intr-un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Rafinariile companiei, Petromidia si Vega, au prelucrat in primul semestru peste 2,4 milioane tone de materie prima, cu 46% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Exporturile Rompetrol Rafinare au depasit 1 miliard de dolari in prima jumatate a anului, iar compania estimeaza ca in intregul an 2014 va exporta cu 20% mai mmulte produse comparativ cu nivelul de 1,7 miliarde de dolari atins in 2013.

Rezultatele sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), se mentioneaza in comunicat.

Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare si ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemical, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

KMG International este detinut de compania petroliera de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.