Potrivit sursei citate, parteneriatul reprezintă pentru Roca Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor româneşti pe această nişă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susţinută. Bico are o cotă de piaţă estimată la 35% la nivel naţional şi 5% în Europa.

"Odată cu implicarea Roca Investments este validat un plan de investiţii pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producţie a companiei şi profitul de aproape trei ori. De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, şi deşi a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să îşi îngheţe activitatea de producţie, Bico Industries a înregistrat în 2020 o creştere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut", se menţionează în comunicatul companiei.

BICO Industries este liderul pieţei de plasă din fibră de sticlă din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea şi ranforsarea termosistemelor şi a placărilor cu rigips, precum şi colţare (atât metalice cât şi din plastic) cu plasă, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atât pe piaţa din România cât şi din străinătate. Turbotex, cea mai nouă linie de producţie BICO Investments, recent deschisă la Piatra Neamţ ca urmare a unei investiţii de peste 1,5 milioane euro, este complet automatizată şi integrată.

Roca Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluţii de capital, parteneriat şi management, dedicate IMM-urilor româneşti dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care ameninţă să întrerupă cursul organic al businessului.