Negocierile au fost demarate la sfârşitul anului 2018, semnarea documentelor de transfer având loc în data de 12 decembrie 2018.

Ulterior, Zeitfracht a îndeplinit toate procedurile prevăzute în legislaţia din Germania pentru achiziţii de participaţii în societăţi străine, proceduri ce au fost finalizate la începutul lunii februarie 2019.

Odată această etapă obligatorie încheiată, a fost demarată procedura de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a noului acţionariat al Blue Air.

Cu experienţă în aviaţie, logistică, investiţii şi consultanţă, Zeitfracht este un business de familie cu o istorie de peste 70 de ani.

"Avem încrederea că valorile şi expertiza grupului german vor completa strategia de dezvoltare a Blue Air", se arată în comunicatul companiei aeriene.

Lansată în anul 2004, Blue Air a transportat în cei 14 ani de activitate peste 26 de milioane de pasageri, dintre care peste 5 milioane de pasageri în 2018, şi este un jucător important în rândul companiilor aeriene pan-europene.

Civil Aviation Group este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești, preluând totodată și obligația datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldovenești.