Reteaua de sanatate Regina Maria a finalizat in acest an investitii de cel putin 5,5 milioane de euro.

Operatorul de servicii medicale private a inaugurat recent cel mai performant laborator din sistemul autohton de sanatate, dotat cu sisteme medicale in valoare de 3,5 milioane de euro, cea mai mare investitie de acest gen din Romania la ora actuala.

Laboratorul Central este amplasat in Bucuresti si este primul centru de referinta Roche Diagnostic pentru biochimie si imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru aceasta specialitate.

Laboratorul inaugurat de Regina Maria poate deservi zilnic 2.200 de pacienti si are o capacitate anuala de procesare de 20 de milioane de teste, datorita platformelor complet automate.

In luna februarie, reteaua de sanatate Regina Maria s-a extins prin preluarea a doua clinici (una in Bucuresti si alta in Ploiesti), cu o investitie de 2 milioane de euro, ce include deschiderea in curand a unei unitati noi in zona Dorobanti.

Reteaua Regina Maria isi continua extinderea si in urmatoarea perioada.

“In acest an investim foarte mult in Cluj-Napoca, unde vom deschide primul spital privat generalist, cu servicii integrate, din acea zona. Vorbim despre cea mai mare investitie Regina Maria din afara Bucurestiului, de 15 milioane de euro. Este o mutare prin care vrem sa ne pozitionam ca lideri pe piata serviciilor private din Ardeal, mai ales ca unitatea va raspunde nevoilor medicale ale tuturor pacientilor din regiune”, a declarat, pentru News.ro, directorul general al companiei Regina Maria, Fady Chreih.

Regina Maria, afaceri cu 40% mai mari

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 91 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% fata de 2015.

In ultimii ani, Regina Maria a fost implicata in 14 tranzactii cu preluare integrala a altor jucatori, precum si in 3 tranzactii care au vizat schimbarea actionariatului companiei.

Operatorul de servicii medicale detine, in acest moment, 35 de locatii proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistica si 17 laboratoare.

Reteua Regina Maria a fost infiintata in 1995 de medicul de origine germana Wargha Enayati sub denumirea Centrul Medical Unirea. In 2015, Enayati a iesit din actionariatul Regina Maria.

Tranzactia prin care fondul de investitii Advent si Wargha Enayati au vandut reteaua Regina Maria catre fondul Mid Europa Partners, de 145 milioane euro, a reprezentat cea mai mare operatiune din istoria pietei de servicii medicale din Romania.

Un alt operator de servicii medicale care si-a continuat extinderea agresiva pe plan local a fost MedLife.

Medlife a inceput anul cu achizitii

In luna martie, compania detinuta de familia Marcu, a anuntat ca a finalizat achizitia pachetului majoritar de 80% din Almina Trading, companie de servicii medicale prezenta pe piata din Dambovita si Ilfov cu opt centre medicale. I

In luna februarie, MedLife a achizitionat reteua de clinici Anima, formata din sase policlinici si un laborator. Tot in februarie, compania detinuta de familia Marcu a deschis o noua clinica si un nou nou laborator in Brasov, dupa o investitie de 1,3 milioane de euro.

MedLife s-a listat in decembrie anul trecut la Bursa de Valori Bucuresti, prin vanzarea a 8,84 milioane de titluri, si a strans din piata 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privati, miscare care a reprezentat cel mai mare IPO a unei companii private la bursa romaneasca.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este detinut in continuare de familia Marcu. MedLife a afisat pentru anul trecut pierderi de 1,66 milioane lei, la o cifra de afaceri in crestere cu 29%, pana la 503 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare consolidate neauditate.

Gral Medical se extinde in tara

Gral Medical, un furnizor de servicii medicale detinut de Robert si Georgeta Serban, a reusit sa finalizeze in luna aprilie o investitie de 5,5 milioane de euro in cea mai moderna sectie de radioterapie a spitalului detinut de companie, OncoFort.

Numai investitia in acceleratorul de particule a fost de 3 milioane de euro, restul fiind alocati in infrastructura spitalului si in marirea capacitatii de la 50 la 90 de paturi.

Pentru perioada urmatoare, Gral Medical a alocat un buget de investitii multianual de aproape 5 milioane de euro, o parte din buget va fi alocat incepand cu anul 2017 pentru proiecte in provincie, care vor putea deservi orase importante si chiar judete.

Compania si-a bugetat pentru anul 2017 venituri de 25 milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de anul anterior.

Grupul Gral Medical a ajuns la o retea de 25 de centre medicale, dintre care 11 laboratoare, 14 clinici si un spital privat cu 4 sectii (radioterapie, chimioterapie, chirurgie si dializa) in Bucuresti, Prahova, Dolj, Sibiu, Arges si Vrancea, unde lucreaza peste 1.200 de medici si asistente.

Piata romaneasca a serviciilor medicale private inregistreaza o crestere acelerata de cativa ani, in conditiile in care retele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiaza de tendinta pacientilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din Romania, marcate de coruptie, servicii de calitate slaba si proasta administrare.