Anima Specialty Medical Services are in componenta 6 policlinici si un laborator si peste 200 de angajati, specialisti medicali si personal de suport.

Totodata, Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale de ambulator in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), acoperind peste 15 de specialitati, printre care medicina de familie, obstetrica – ginecologie, ORL, endocrinologie, Oftalmologie, dermato – venerologie, cardiologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, alergologie si imunologie clinica.

Potrivit reprezentantilor companiei, Anima are in prezent 75.000 de abonati corporate, concentrati in special pe abonamente care acopera servicii de medicina muncii. La nivelul anului 2016, Anima a inregistrat o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro.

“Prin aceasta achizitie, MedLife isi intareste pozitia de lider, devenind singurul jucator din Romania cu doua branduri stratificate pe piata serviciilor de ambulator si cea a abonamentelor corporative si medicina muncii. Serviciile medicale oferite de Anima vin si in perfecta completare cu brandul Sfanta Maria, lansat de MedLife pe servicii de laborator anul trecut si care se adreseaza aceluiasi segment de populatie. Anima va ramane o companie autonoma, cu un departament de vanzari care va functiona diferit si independent de cel ce promoveaza brandul MedLife. Vom pastra managementul prezent in care avem mare incredere”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

Potrivit lui Marcu, Medlife analizeaza si posibilitatea extinderii modelului de business Anima la nivel national.

Dupa finalizarea achizitiei conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei, vom studia impreuna oportunitatea replicarii modelului de business al Anima la nivel national, concentrat pe segmentul de populatie careia i se adreseaza si in prezent. Clientii celui mai de incredere brand medical din Romania din ultimii sase ani vor avea oportunitatea sa aleaga in viitor dintr-o paleta mai larga de preturi sii servicii. Clientii corporate vor avea si ei ocazia sa aleaga intre doua produse optimizate si customizate cu un raport calitate/pret bine echilibrat”, a declarat Presedintele MedLife.

Consultantii vanzatorului au fost KPMG Deal Advisory si Sergiu Negut, in timp ce consultantii MedLife au fost TaxHouse si Dima&Asociatii. Cele doua companii nu au facut publica valoarea tranzactiei.

Achizitionarea integrala a retelei de clinici Anima reprezinta cea de-a 15-a achizitie derulata pana acum de grupul MedLife, Almina Trading SRL fiind ultima achizitie anuntata.

MedLife opereaza cea mai extinsa retea de clinici din Romania, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est, conform informatiilor publice disponibile Grupului MedLife.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.