"Din fondurile stranse, circa 79 milioane euro provin dintr-o emisiune de noi actiuni. In plus, am finalizat transferul facilitatii de credit, in valoare de 65 milioane euro, accesata de la UBS catre fondurile de investitii York Capital si Oak Hill. Aceasta facilitate va fi convertita in actiuni pana la data de 18 decembrie 2014, ceea ce inseamna ca la capitalul Globalworth se va mai adauga 65 milioane euro", se arata intr-un anunt al fondului Globalworth, fondat anul trecut de omul de afaceri si care este listat la bursa de la Londra.

Fondurile, in suma totala de circa 144 milioane euro, vor fi investite partial pentru dezvoltarea proiectelor detinute de companie (circa 23 milioane euro), pentru achizitia si dezvoltarea de noi proiecte, care fie au fost contractate, fie sunt in stadii avansate de negociere (circa 56 milioane euro) si pentru plata facilitatii de credit de 65 milioane euro, relateaza Mediafax.

Globalworth a anuntat luna trecuta ca vrea sa atraga de pe bursa pana la 135 milioane euro printr-o emisiune de noi actiuni. Papalekas anunta la acea data ca vrea sa cumpere de la omul de afaceri Raul Doicescu, proprietarul firmei de constructii Bog'Art, cladirea de birouri UniCredit HQ din zona Piata Presei, in care banca UniCredit Tiriac are sediul din vara anului 2012. Costul pentru aceasta investitie era stabilit la 43 milioane euro.

UniCredit HQ, cladire cu 14 etaje si o suprafata construita de 24.000 metri patrati, din care inchiriabili 14.000 metri patrati, genereaza venituri anuale de 3,9 milioane euro si are o finantare de 28 milioane euro.

Ioannis Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat To­wer Center, Cathe­dral Plaza sau City Mall, a mai prezentat o lista cu zece proiecte pentru care ar fi dispus sa plateasca circa 130 milioane euro, iar investitiile suplimentare in dezvoltarea proiectelor de birouri de pe anumite terenuri din Bucuresti ar implica fonduri suplimentare de peste 100 milioane euro.

Eli Alroy, Dimitris Raptis si Ioannis Papalekas, toti din conducerea fondului, s-au numarat printre investitorii care au subscris actiuni. Astfel, Papalekas ramane principalul actionar al fondului, cu 54,3% din actiuni.