Profitul net pe actiune, de 1,3 dolari, este sub nivelul de 1,37 dolari anticipat de analisti.  Veniturile au coborat cu 1%, la 24,1 miliarde de dolari, de la 24,4 miliarde de dolari in urma cu un an. 

Acordul convenit cu procuratura, despre care banca a anuntat saptamana trecuta ca a redus profitul din trimestrul patru cu 850 milioane de dolari, a incheiat un an in care JPMorgan a cheltuit peste 23 de miliarde de dolari pentru litigii juridice. 

"Aceste costuri au depasit cu mult anticiparile, dar au facut progrese uriase pentrua lasa in urma litigiile. Lucrurile ar trebui sa se imbunatateasca de acum inainte", a declarat Pri de Silva, analist la CreditSights in New York. 

Actiunile JPMorgan au crescut cu 33% in 2013, fata de avansul de 35% al unui indice bancar calculat de KBW, care include 24 de companii. 

JPMorgan a evitat un proces in cazul Madoff, recunoscand ca a ignorat indiciile ca investitorul se foloseste de contul detinut la banca pentru finantarea fraudei, a spus procurorul Preet Bharara, din Manhattan.

Madoff executa o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare.