Actiunile ING au crescut cu 2,6% in urma publicarii rezultatelor financiare.

Analistii anticipau in medie un profit de 1,45 de miliarde de euro, in crestere de la 1,19 miliarde de euro in urma cu un an.

Portofoliul de credite a crescut cu 5,7 miliarde de euro, la 566,7 miliarde de euro, iar cel al depozitelor cu 6,7 miliarde de euro, la 533,7 miliarde de euro.

ING a castigat clienti, mai ales in Germania, datorita soliditatii softului mobil pentru servicii bancare, si si-a redus cheltuielile prin numarul mai mic de sucursale deschise in tarile in care se extinde.

"Rezultatele reflecta continuarea cresterii opareatiunilor de creditare, controlul bun al costurilor si costurile de risc relativ scazute”, afirma directorul general al grupului ING, Ralph Hamers.

Marja neta de dobanda a crescut la 1,52%, de la 1,515, in tim pce veniturile din comisioane la divizia de operatiuni bancare angro a urcat cu 12%, la 682 milioane de euro.

Raportul Tier 1 al bancii, intre capital si activele ponderate in functie de risc, care masoara soliditatea financiara, s-a imbunatatit la 14,5%, de la 14,2% la sfarsitul anului trecut.

Compania a marit in primul trimestru provizioanele de risc pentru creditele neperformante cu 133 de milioane de euro, fata de 265 de milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net a fost de 1,14 miliarde de euro, in scadere de la 1,257 de miliarde de euro in intervalul similar din 2016. Rezultatul de anul trecut a fost ajutat de un castig exceptional de 506 milioane de euro obtinut din vanzarea de actiuni ale fostei subsidiare NN Group.