Producătorii din industria auto din România s-au reunit pentru a produce ventilatoare mecanice. O companie locală va face 500.000 de măşti pe zi, din aprilie
Spital, coronavirus
Producătorii din industria auto din România au format un grup care lucrează la un proiect pentru producţia în România de ventilatoare mecanice, necesare sistemului sanitar românesc, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.
Potrivit ministrului, sunt și zeci de companii locale care sunt interesate de producţia de materiale strategice necesare prevenirii, combaterii şi tratării Covid-19.
"Avem liste cred că de 50, 70, 80 de companii, sună, discută cu responsabili cu acest subiect. (...) Astăzi (sâmbătă - n.r.) am o întâlnire cu un posibil investitor care vine de la Cluj pentru a putea încerca o posibilă producţie de ventilatoare mecanice în România. (...) Orice producător care doreşte să facă acest lucru îl sprijinim prin finanţare, prin linii de credit cu dobândă zero, prin garanţii ale statului român, tocmai pentru a porni această producţie de materiale esenţiale”, a afirmat ministrul Economiei, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă după amiază, la Digi 24, potrivit News.ro.
Acesta a precizat că şi producătorii din industria auto lucrează la un prototip pentru a încerca să producă ventilatoare, iar compania Romarm lucrează pentru a demara producţia de măşti în România, în vederea creării unei rezerve strategice.
"Toate companiile din industria auto s-au reunit într-un grup de lucru şi doresc sprijinirea economiei româneşti, doresc producerea în ţară a acelor ventilatoare mecanice, dar toate, pe bună dreptate, ne cer un proiect, încercăm să facem acest lucru”, a afirmat ministrul Economiei.
Acesta a precizat că îi încurajează pe români să cumpere din pieţe şi să sprijine, astfel, producătorii români.
Popescu a mai spus că un producător local va ajunge să producă 500.000 de măşti pe zi, începând din 15 aprilie.
Ministrul Economiei s-a arătat încrezător că angajatorii români "nu vor abuza" de prevederile privind şomajul tehnic şi de aceea s-a renunţat la procedurile birocratice necesare implementării deciziilor de trimitere a angajaţilor în şomaj tehnic.
Pe acelasi subiect: