"Concentrarea economica analizata are loc, in principal, in domeniul comercializarii cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount si alte magazine similare, cum ar fi cele de proximitate sau de cartier. Avand in vedere ca activitatile partilor nu se suprapun la nivelul localitatii Sibiu, efectele operatiunii de concentrare economica asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante", se arata intr-un comunicat al Consiliului, citat de Mediafax.

Profi a cumparat in februarie lantul local de supermarketuri din Sibiu Alcomsib, care detine sase magazine. Retailerul a achizitionat firma Al Comsib, care detine magazinele, de la familia Aldea din Sibiu.

Al Comsib a avut in 2010, potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de 37,2 milioane de lei (8,8 milioane de euro) si pierderi de 1,1 milioane de lei (260.000 de euro).

Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decat in 2010. Lantul are, adaugand si supermarketurile nou preluate, 113 magazine, fata de 82 la sfarsitul anului 2010.

Profi a anuntat recent ca va deschide in acest an 30 de magazine noi si va inchide maxim patru, nerentabile.