Profitul operational din ultimul trimestru a scazut cu 0,9%, la 2,29 miliarde euro, in timp ce media estimarilor analistilor indica un rezultat de 2,38 miliarde euro, in usoara crestere fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului anterior.

Veniturile Volkswagen au urcat cu 25,6% anul trecut, la 159,3 miliarde euro, iar profitul net a crescut de doua ori, de la 6,8 miliarde euro la 15,4 miliarde euro, potrivit rezultatelor prezentate vineri de grupul german.

Compania a vandut cu 15% mai multe automobile decat in 2010, volumul afacerilor urcand la 8,36 milioane de masini.
VW nu pare complet izolat de incetinirea activitatii economice din zona euro, desi si-a asigurat pozitii solide pe piete emergente in ascensiune puternica din Asia si America Latina.

Productia VW din trimestrul al patrulea a depasit vanzarile cu aproape 100.000 de automobile, excedent de aproape doua ori mai mare decat inventarul companiei dupa primele noua luni.

Rezervele de capital si lichiditati disponibile pe termen scurt au scazut cu 4 miliarde euro in ultimul trimestru, la 17 miliarde euro, de la 21 miliarde euro la sfarsitul lunii septembrie.

Citeste si:

Ford incepe productia B-Max la Craiova. Cursa aeriana speciala care va aduce saptamanal in Romania 100 de ingineri germani si britanici este functionala