"Salutăm această nouă etapă din istoria Piraeus Bank România. Suntem convinşi că un grup atât de experimentat precum J.C. Flowers dispune de toate resursele necesare pentru a contribui la dezvoltarea PB România în beneficiul clienţilor şi angajaţilor băncii", a declarat Christos Megalou, chief executive officer, Piraeus Bank Group.

J. Christopher Flowers, CEO J.C. Flowers a precizat că îşi va uni forţele cu PB România pentru a deveni un jucător activ pe piaţa bancară românească.

"Piraeus Bank România are un business solid şi o echipă puternică, graţie apartenenţei de până acum la unul dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa. Împreună cu PB România ne vom uni forţele pentru deveni un jucător activ pe piaţa bancară din România şi pentru a îmbunătăţi produsele oferite clienţilor de aici", a spus J. Christopher Flowers.

Piraeus Bank România va continua să lucreze cu toate segmentele de clienţi şi se va dezvolta astfel încât să devină o instituţie bancară românească independentă şi relevantă, se menţionează în comunicat.

UBS Limited a acţionat în calitate de consilier financiar exclusiv pentru Piraeus Bank, în această tranzacţie.

Cu sediul în Bucureşti, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse şi servicii pentru clienţi locali şi internaţionali, incluzând activităţi de retail, pentru IMM-uri şi corporate banking. PBR operează prin 99 de unităţi bancare, angajează 1300 de specialişti şi are aproximativ 150.000 de clienţi activi.

J.C Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity şi este dedicat investiţiilor globale în industria financiară. Fondat în 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde capital în 52 de companii de portofoliu în 17 ţări, într-o gamă largă de subsectoare ale industriei financiare: bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. Cu active de aproximativ 6 miliarde de dolari în management, JC Flowers are birouri în New York, şi Londra.

Piraeus Bank, fondată în 1916, este cea mai importantă bancă de credit în Grecia, cu o cotă de piaţă de 30%, oferind o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru mai bine de 5 milioane de clienţi.