Viziunea noastra este sa fim cea mai credibila banca din Grecia. Planul nostru strategic are sens”, a spus miercuri Megalou, care si-a preluat atributiile in aprilie.

Megalou a fost anterior director general al bancii elene Eurobank.

”Obiectivele noastre sunt dificile, dar pot fi indeplinite”, a estimat Megalou.

Piraeus, la care fondul elen de salvare a bancilor HFSF detine o participatie de 26,2%, are inca probleme din cauza creditelor neperformante, dupa ce recesiunea a urcat somajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea sa isi restranga activitatile prin vanzarea subsidiarelor detinute integral in Bulgaria, Romania, Serbia, Albania si Ucraina, in cadrul planului numit ”Agenda 2020” de reducere a expunerilor straine.

Grupul intentioneaza sa vanda si alte detineri, precum o participatie de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways si altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture si Selonda, a mai aratat directorul general.

Piraeus Bank Romania, controlata de grupul elen Piraeus, este prezenta pe piata din Romania de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienti, prin intermediul a 100 de sucursale, potrivit News.ro.