Formula secreta a celebrei bauturi, ce dateaza din 1886, a fost mutata in muzeul din Atlanta, cu ocazia expozitiei deschise publicului larg, noteaza Bloomberg. Formula magica nu a fost insa lasata la vedere, ci inchisa intr-un seif special, situat in sala centrala a muzeului.

Reteta minune a fost tinuta inca din 1925 in sediul SunTrust Bank (Atlanta). Decizia corporatiei de a scoate din seiful bancii formula secreta nu are nimic in comun cu intentia institutiei de credit de a vinde actiunile Coca Cola. “A sosit timpul ca formula noastra secreta sa se intoarca acasaa declarat recent directorul general Coca Cola, pentru Washington Post.

De ce compania nu va produce niciodata bauturi alcoolice

De cand a devenit Chief Executive Officer (CEO) la Coca-Cola, Muhtar Kent a stabilit cateva reguli fundamentale legate de cresterea vanzarilor pe termen lung, chiar vizavi de piata americana, suprasaturata de produsele marcii. Mai mult, acesta si-a propus sa dubleze veniturile companiei pana in 2020.

In urma cu doua luni, Kent spunea intr-un interviu acordat Harvard Business Review ca a incercat sa reintinereasca perspectivele Coca-Cola, cultura corporatista usor “aroganta” si sa reinvesteasca costurile dividendelor in promovarea si dezvoltarea brandului.

CEO-ul recunoastea, insa, ca planurile sale de dezvoltare ramasesera la inceput exact la acest stadiu: de dorinte. Vanzarile stagnau, iar „cele mai multe dintre sedintele pe care le aveam erau cu noi insine, pentru ca nu eram pregatiti sa vedem cum se schimba lumea in jur”.

Orientarea catre alt segment de bauturi? „Nicidecum!”

Directorul general al producatorului de bauturi carbogazoase, ce detine in portofoliu 15 branduri cunoscute la nivel global, explica de ce Coca-Cola n-ar putea produce niciodata bauturi alcoolice. „Tine de <<Viziunea 2020>>. In urmatorii 10 ani, aproape 800 de milioane de oameni de pe mapamond vor face parte din clasa de mijloc – cea mai mare urbanizare pe care lumea a cunoscut-o. Acest lucru se traduce printr-un stil de viata imbunatatit, adica o cerere semnificativ mai mare pentru bauturile non-alcoolice. Avem un business atat de minunat. De ce am vrea sa ne pierdem targetul?”

 

Citeste si:

Razboiul de un secol: Coca-Cola vs. Pepsi. Cum au evoluat cele doua marci, in lupta pentru suprematie GALERIE FOTO