In urma cu 19 ani, in ianuarie 1992, Cristian Stelea devenea primul angajat oficial al reprezentantei Coca-Cola in Romania, iar astazi managerul in varsta de 44 de ani, ocupa pozitia de product integrity and regulatory compliance director al The Coca-Cola Company, Central and South-Eastern Business Unit, regiune care include 23 de tari, noteaza Ziarul Financiar.

Stelea este unul dintre strainii pe care gigantul american i-a adus la sediul de la Atlanta, inima unei afaceri de peste 35 mld. dolari venituri operationale in 2010, iar apoi i-a incredintat o regiune de care sa aiba grija. Pentru majoritatea angajatilor din multinationale o pozitie in afara tarii este o tinta realizabila, iar un job la sediul Coca-Cola cantareste greu in orice CV.

CV-ul lui Stelea incepe in 1991, atunci cand pentru o perioada scurta de trei luni dupa terminarea facultatii a lucrat ca inginer in cadrul Institutului pentru materiale izolatoare. Recunoaste ca inca din ultimul an de facultate era hotarat sa se angajeze la o companie mare in afara tarii, astfel ca a trimis zeci de scrisori la marile firme.

"Compania Coca-Cola m-a contactat imediat dupa ce a deschis businessul in Romania in 1991. Trecand printr-o serie de interviuri, am fost recrutat fiind primul angajat oficial al reprezentantei Coca-Cola in Romania ca si manager cu asigurarea calitatii - quality assurance manager. Aveam nu numai responsabilitatea de a asigura calitatea produselor companiei, dar si de a construi si dezvolta o structura la nivelul fabricilor", povesteste Stelea.

Citeste mai multe despre povestea primului angajat Coca-Cola pe www.zf.ro