Actiunile cresc cu 9%

Informatia a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%, relateaza MarketWatch.

Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administratie, directorul independent John Thomson, si din care va face parte si Bill Gates, va cauta un nou director general, anunta compania americana Microsoft. Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmand sa fie analizati atat candidati din afara companiei cat si din interiorul acesteia.

"Nu este niciodata momentul perfect pentru acest tip de tranzitie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.

Cine este Steve Ballmer

Americanul Steven Anthony Ballmer (57 de ani) a ocupat functia de Chief Executive Officer (CEO), in cadrul Microsoft, timp de 13 ani. Potrivit revistei Forbes, averea sa este estimata la 15,2 miliarde de dolari, ceea ce-l plaseaza pe locul 19 in Top 400 cei mai bogati americani.

Nascut in Detroit si crescut in Michigan, absolvent al Universitatii Harvard, inainte de Microsoft, Ballmer a fost manager in cadrul Ford. Totodata, a lucrat ca asistent de productie la Procter & Gamble. In 1980, a renuntat la cursurile Universitatii Stanford pentru a lucra la Microsoft. S-a numarat printre primii 30 de angajati ai companiei, fiind si primul manager angajat de Bill Gates.

Initial, Ballmer a primit un salariu de 50.000 de dolari pe an, precum si actiuni in cadrul companiei. In 2003, Steve a vandut 8,3% din participatia sa, ramanand cu titluri de 4%.

Inainte sa devina CEO al companiei, Ballmer a condus mai multe departamente din cadrul firmei, printre care cel operational, de dezvoltare a sistemelor, vanzari si suport. In 1992 a devenit vicepresedinte executiv, iar sase ani mai tarziu ocupa functia de presedinte. In 2000 a fost numit director general al multinationalei.