Aplicatia pentru Windows Phone a fost lansata in aceasta saptamana de Microsoft, la mai multe luni dupa ce Google a dezactivat in mai versiunea initiala, intrucat nu afisa publicitatea Google.

"Din pacate, Microsoft nu a operat imbunatatirile necesare browser-ului, pentru a permite o experienta YouTube adecvata, si a relansat o aplicatie care incalca termenii si conditiile de utilizare. Aceasta a fost dezactivata", se arata intr-un comunicat al Google, citat de publicatia americana Forbes, scrie Mediafax.

Unul dintre vicepresedintii Microsoft a afirmat, intr-o postare pe blog, ca Google inventeaza motive pentru a bloca aplicatia.

"Ni se pare ca motivele Google pentru blocarea aplicatie sunt inventate, astfel incat sa nu putem asigura utilizatorilor nostri aceeasi experienta de care au parte utilizatorii Android si iPhone. Obstacolele create de Google sunt imposibil de depasit, iar ei stiu asta", a declarat David Howard, vicepresedinte si adjunct al sefului departamentului juridic al Microsoft.

Un purtator de cuvant al Microsoft a declarat, insa, pentru portalul The Verge, ca cele doua companii lucreaza pentru a remedia situatia.

Microsoft intampina dificultati pe pe piata smartphone, dominata autoritar de sistemul de operare Android al Google, urmat de iOS al Apple.

In trimestrul al doilea Android a inregistrat o cota de 79% pe piata smartphone, comparativ cu 64,2% in perioada similara din 2012, potrivit firmei de cercetare Gartner. Cota de piata a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scazut de la 18,8% la 14,2%.

Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reusit sa urce pe locul al treilea, depasind pentru prima data BlackBerry, dar ramane la distanta mare fata de Android si iOS. Cota de piata a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%.