Dezmintirea Microsoft, ca raspuns la informatiile dezvaluite de cotidianul britanic The Guardian pe baza unor documente furnizate de Edward Snowden, este similara celor formulate incepand de la 6 iunie de giganti in domeniul Internetului ca Google, Apple si Facebook, transmite Mediafax.

Snowden a prezentat aceste grupuri ca participand la programul PRISM, care ar oferi unor analisti din cadrul Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) un "acces direct" la serverele lor.  Ingrijorate de repercusiuni asupra imaginii lor, aceste grupuri insista ca detin controlul asupra livrarilor de date. 

"Microsoft nu furnizeaza vreunui stat un acces direct si fara probleme la datele clientilor nostri", a scris Brad Smith, directorul juridic al grupului, pe un site Microsoft, technet.com.

"Daca un stat cere date ale unor clienti, inclusiv pentru motive ce tin de securitatea nationala, este necesar ca acesta sa urmeze procedurile legale aplicabile".  "Doar o fractiune minuscula, o fractiune de procent, din datele clientilor nostri au facut obiectul unei cereri din partea statului in legatura cu dreptul penal sau securitatea nationala", a precizat el.

Microsoft a depus o cerere, pe 19 iunie, pentru a obtine dreptul sa publice cifra exacta, dezvaluie el.

"Credem ca Constitutia ne garanteaza libertatea de a impartasi mai multe informatii cu publicul, insa Guvernul ne impiedica", a adaugat el.