In urma tranzactiei, s-au inregistrat pierderi de 1,1 miliarde lire sterline, deoarece pretul la care au fost vandute actiunile a fost cu o treime mai scazut decat cel inregistrat in timpul crizei financiare din 2008, cand Guvernul Marii Britanii a cheltuit peste 45,8 miliarde de lire sterline pentru a salva Royal Bank of Scotland Group. 

Executivul a vandut participatia de 5,2% la pretul de 330 penny pe actiune, iar banii obtinuti vor fi folositi la reducerea datoriei guvernamentale, a anuntat ministrul britanic de finante, George Osborne. 

In urma tranzactiei, participatia Guvernului se reduce de la 78,3% la 72,9% din RBS.  Desi actiunile RBS se tranzactioneaza sub nivelul de 502 penny din 2008, analistii sustin ca decizia Guvernului de a vinde acum 5,2% din participatia detinuta la banca va face mai usoara si mai profitabila vanzarea restului actiunilor, in viitor. 

"Este un pas important si reflecta progresele inregistrate de RBS, care a devenit o banca mai puternica si mai corecta", a mai spus Ross McEwan. 

Marti, actiunile RBS erau in crestere cu 0,3% la Bursa de la Londra, la 338,50 penny.